Skolyoz, omurganın sağa ya da sola doğru 10 derecenin üzerinde eğrilik göstermesiyle ortaya çıkan bir duruş bozukluğu olarak tanımlanıyor. ‘Skolyoz Farkındalık Ayı’ kapsamından sağlık sorununa dikkat çekmeyi amaçlayan Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, skolyozun çoğunlukla 10 ila 15 yaş arasındaki çocuklarda görüldüğünü belirterek, “Kız çocuklarında erkeklere kıyasla 8-10 kat daha fazla rastlanıyor” dedi.
‘EN SIK OKUL ÇAĞINDA GÖRÜLÜYOR’/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Skolyozun erken fark edilmesinin tedavi sürecini ciddi ölçüde kolaylaştırdığını söyleyen Dr. Özkoçak, “Omuz seviyelerinde dengesizlik, kürek kemiklerinin birinin daha belirgin olması, bel ve kalça bölgesinde asimetri, duruşta eğrilik gibi bulgular dikkatlice gözlemlenmeli” dedi. Bu işaretlerin görüldüğü çocukların mutlaka bir fizik tedavi uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
‘TEDAVİYE EĞRİLİĞE GÖRE YÖN VERİLİYOR’/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Skolyozun derecesine göre farklı tedavi seçenekleri uygulanabiliyor diyen Dr. Özkoçak şunları söyledi:“10-20 derece arasındaki eğriliklerde sadece özellikli omurga egzersizleriyle oldukça iyi sonuçlar alıyoruz. 20-40 derece arası skolyozlarda ise egzersizlerin yanı sıra korse kullanımı da devreye giriyor. 40 derecenin üstündeki eğrilikler cerrahi işlem açısından değerlendirilmeli. Cerrahi müdahale yalnızca daha ileri vakalarda gündeme geliyor. Çoğu çocuk büyüme süreci tamamlandığında sağlıklı bir omurgaya sahip olabiliyor.”
‘OMURGA, VÜCUDUN PIRLANTASIDIR’/
Facebook’da Paylaş
Twitter’da Paylaş
Whatsapp’da Paylaş
Dr. Özkoçak, omurga sağlığının hayat boyu korunması gerektiğine değinerek, “Cildimize gösterdiğimiz özeni omurgamıza da göstermeliyiz. Duruş bozukluklarını ciddiye almalı, erken yaşta müdahale ile ilerlemesini durdurmalıyız. Unutmayın, omurga vücudun pırlantası gibidir” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : CNNTURK.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
HER DERDE DEVA DEĞİL! ‘Midem Zarar Görmesin’ Diye Kullandığınız Bu İlaç Sağlığınızdan Edebilir! Kemik Erimesinden Böbrek Yetmezliğine Tetiklemediği Hastalık Yok… Doktorunuz Önermediyse Sakın Kullanmayın
Kilo Değil Kontrol Sorunu: Anoreksiya Hastalığı Nedir?
DİŞ EKSİKLİĞİ KALBİ BÖYLE ÇÖKERTİYOR! Ağızda Başlayan Sessiz Yıkım: 5 Ve Üzeri Diş Eksikliği Tehlikeyi Kat Kat Arttırıyor: KALP KRİZİ…
5 kanser ilacı geri ödeme kapsamında!
BİLİNÇALTI NASIL ÇALIŞIYOR? Neden Bazı Şeyleri Hatırlıyor, Bazılarını Unutuyoruz? Sebebi Meğer Buymuş…
‘Tatil Göbeği’ne Karşı ŞEZLONG DİYETİ! Listede Lahmacun da Var Pizza da! Peki Ama Nasıl?
Dikkat! Bu saatler cilt için çok riskli! Çocuklarda güneş yanığı cilt kanseri riskini 3 kat artırıyor
30 DAKİKADA BAĞIRSAK KANSERİ RİSKİNİ AZALTIN! Araştırmalar Ortaya Koydu! Her Akşam Düzenli Yapıldığında Etkisi İnanılmaz
Uzmanından kontakt lensle yüzmek “enfeksiyon riskini artırıyor” uyarısı
Bakan Memişoğlu’ndan “Aile Hekimliği Rehberi” açıklaması